Orechové rožteky:))))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 100 ml mlieka, 20 g droždia, 20 g kryštálového cukru, 350 g polohrubej múky, 1/2 čl soli, 150 g masla ( hery), 1 vajce . Plnka: 50 g kryštalového cukru, 2 PL medu, 1 balíček vanilkového cukru,1 čl citr. šťavy, 1 PL rumu, 200 ml vody, 200 g pomletých vlašských orechov, štipku škorice, cca 2 PL strúhanky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do vlažného mlieka s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme soľ, zmäknuté maslo (heru), vajce, vykysnuté droždie a vypracujeme hladké cesto ( ak sa vám príliš lepí na ruky, pridajte ešte trošku múky). Necháme kysnúť asi 1 hodinku.
Do hrnca si dáme vodu povariť s cukrom a medom. Cca 5 minút. Po odstavení pridáme ostatné ingrediencie určené na plnku ( ak sa vám zdá plnka riedka, dotvorte ju strúhankou). Necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát , nakrájame na štvorčeky, na každý dáme lyžičku plnky. Štvorček zrolujeme a ohneme do tvaru polmesiaca. Rožteky potrieme rozšľahaným vajíčkom, pokladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 25 minút.
Dobrú chuť:)))