Švédsky tvarohový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept som našla na jednom českom blogu a trošinku som si ho prispôsobila na okrúhlu formu, keďže ten bol robený na plech. na okruhlu formu (priemer 27cm) potrebujeme: CESTO: 2 menšie hrnčeky polohrubej múky 1 hrnček kryštálového cukru a 1 celý prášok do pečiva PLNKA: 500g tvarohu hrudkového (ale dajte o 250g viac, bude lepší :-) 3 celé vajcia 1 vanilkový cukor 2 polievkové lyžice práškového cukru a trošku kôry z citróna na úplný vrch pôjde maslo, ja som mala len polovičku, ale patrilo by viac, nakoľko povrch má byť celý pokrytý maslom. Môžete pridať aj sušené hrozienka namočené v troche rumu, no ja som pre tentokrát nepoužila.

POSTUP PŘÍPRAVY

Príprava veľmi jednoduchá, až sa mi nechcelo veriť, ale absolútne mi to takto vyhovovalo :-D

takže, zmiešame múku, cukor a kypr. prášok do pečiva, čím vznikne sypká zmes, z ktorej polovičku rovnomerne nasypeme do pripravenej papierom na pečenie vyloženej formy. (ak zistíte, že papier práve došiel ako ja, tak stačí vymazať formu maslom alebo herou)
na to navrstvíme tvarohovú zmes, to znamená, že všetky suroviny na plnku len zmiešame.
a na túto tvarohovú vrstvu dáme zvyšok sypkej múčnej zmesi.
Poukladáme nakrájané maslo, dajte si ho na tenšie, aby ste nemuseli minúť celé :-)
a pečieme vo vyhriatej rúre na cca 180°C asi nejakých 45 minút, treba sledovať, keď je povrch zlatkavý až hnedý, tak koláčik je hotový.
Neskutočne dobre vonia a chutí ešte lepšie. Prajeme dobrú mlsku :-)