Holandský šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 g mäkkej salámy, 250 g tvrdého syra /EIDAM/, 3 uvarené vajíčka na tvrdo, 3 - 4 uvarené zemiaky v šupke, 100 ml kečupu, 200 ml kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, worcesterská; sójová a čili omáčka, petržlenová vňať.
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento šalát je v našej rodine veľmi obľúbený, pretože je rýchly a veľmi sýty /kto má doma troch chlapov ako ja, tak vie že je to na nezaplatenie/. Dúfam že bude chutiť aj ostatným :O)
 |
Pripravíme si potrebné suroviny. Na obrázku sú už uvarené vajíčka ako aj zemiačiky. |
 |
Najprv si postrúhame na veľkom strúhadle salámu. Kto chce, tak si salámu môže aj nadrobno nasekať. Keď sme skončili, tak postrúhame aj zemiačiky. |
 |
Ku saláme a uvareným zemiakom postrúhame aj syr /ešte stále neumývajte strúhadlo/. |
 |
Naposledy si postrúhame uvarené vajíčka /už môžete umyť strúhadlo, pretože ho už nebudeme potrebovať/. |
 |
A teraz začneme s dresingom. Do osobitnej misky si dáme kečup. |
 |
Ku kečupu, pridáme soľ a podľa chuti worcesterskú, sójovú a čili omáčku /kto niektorú omáčku nemá rád, tak ju jednoducho vynechá/. |
 |
Ku predchádzajúcim ingredenciám pridáme aj čierne korenie /podľa chuti/. |
 |
Zamiešame predchádzajúce ingredencie a nakoniec pridáme kyslú smotanu. |
 |
Zmiešame suroviny, ktoré máme pripravené na šalát. Najprv zvlášť hustú hmotu a následne zvlášť dresing. |
 |
Ku šalátu pridáme dresing a dobre to celé zamiešame. Šalát dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky aby sa chute dobre premiešali a spojili. |
 |
Hotový šalát pred podávaním ozdobíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom alebo s pečivom. Prajem dobrú chuť. |