Boršč od Barborky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g Bravčové mäso, 500 g Hovädzie mäso, 2-3 Mrkvy, 1 Petržlen, 5- 6 ks Cvikle, 1 Paradajkový pretlak, 1 väčšia cibuľa, Kapusta (ja dávam červenú), Celé korenie, Soľ, Mleté korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Dajte variť umyté hovädzie mäsko. Asi po hodine varenia tam vložte aj bravčové a varte kým nebudú obe mäkučké. Popritom si dajte variť aj cviklu (pokiaľ máte čerstvú a ani inú neodporúčam). Uvarte, nechajte vychladnúť, ošúpte a nakrájajte na tvary podľa vlastnej vôle. :)Na panvičku si dajte bravčovú masť a opražte cibuľku. Pridajte k tomu pretlak a cviklu,opražte. Uvarené mäsko vytiahnite a tiež nakrájajte na ľubovoľné tvary. Do vývaru hodte celý obsah panvičky (cibuľa-cvikla) a k tomu nakrájanú kapustu, mrkvu, petržlen. Pred dovarením tam vložte aj nakrájané mäsko a nechajte prejsť varom. Samozrejme dochuťte podľa vlastných chuťovych buniek, môžete pridať aj cukor a ocot, nech to má grády a nech je to vyrovnane chuťovo. Môžete to zahustiť zátrepkou z hladkej muky, ale len máličko. Naporcujte do tanierov, na to položte kôpku kyslej smotany a hotovo. Dobrú chuť.