Penne s omáčkou z paradajok a tuniaka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 4 porcie: 400 g penne, soľ, 2 cibule, 1-2 strúčiky cesnaku, 2-3 sušené chilli papričky, 3 PL oleja, 1 veľká konzerva olúpaných paradajok, 50 g čiernych olív, 50 g kapár, čierne korenie, 1 PL cukru, 1 zväzok hladkej petržlenovej vňate, 2 konzervy tuniaka (filé)

POSTUP PŘÍPRAVY

Penne uvaríme "al dente" :)

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Chilli papričky nasekáme najemno. Na rozpálenom oleji dosklovita opražíme cibuľu, pridáme cesnak a chilli papričky a podusíme.

Pridáme paradajky spolu so šťavou a povaríme asi 10 minút. Pridáme olivy (môžeme nakrájať na krúžky) a kapari. Osolíme, okoreníme a osladíme cukrom.

Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Tuniaka necháme odkvapkať a rozdelíme vidličkou na menšie kúsky. Tuniaka s petržlenovou vňaťou pred podávaním vmiešame do omáčky, tou prelejeme penne a podávame.

Môžeme posypať parmezánom podľa chuti.