Milk cake



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Neviem, či tu už takýto receptík je, ja som ho našla na internete. Zdobenie nie je na inšpiráciu, nakoľko ako amatér, čo pečie 2 x do roka, som šťastná, keď stvorím aj niečo takéto, vyslovene určené len pre súkromie rodinných osláv. Korpus: 4 celé vajíčka, 4 PL (polivková lyžica) kryštálového cukru, 4 PL polohrubej múky, 3 PL kakaa, 1 ČL (čajová lyžička) PDP, 4 PL teplej vody 1 Krém : 670 ml mlieka, 70 g Gustinu, 2,5 PL kryštálového cukru, 100 g bielej čokolády, 170 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vanil. cukor Poleva: 140 g mliečnej čokolády, 3 PL mlieka, 2,5 PL práškového cukru, 100 g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus - vyšlaháme vajíčka s cukrom do peny, pridáme, pridáme všetky sypké prísady a nakoniec vodu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C, tortová forma s priemerom 22 cm.

Krém - z mlieka , gustinu, kryštálového cukru, vanilkového cukru a bielej čokolády uvaríme puding. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne zašlaháme puding.

Poleva: všetky prísady dáme do hrnca a zahrievame, kým nie je zmes hladká. (V prípade, že chceme tortičku čokoládovou potrieť celú, ako ja, robila som polevu z 200 g čokolády, 3,5 PL mlieka, 3,5 PL práš. cukru a 150 g masla)

Tortičku vyskladáme : 1/2 korpusu, 1/2 krému, 1/2 čokoloádovej polevy a znovu korpus, krém a čokoládová poleva.

Aj keď sa možno zdá, že jednotlivé časti nie sú zrovna chutné, nenechajte sa odradiť, lebo po vyskladaní je výsledok mňamkový.

V reze.