Nekysnutý Syrovo - jablkový chlebík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 PL oleja na vytretie formy, 500g hladkej múky, 1 ČL Prášku do pečiva, ½ ČL soli, 60g masla, 4 ošúpané a nastrúhané jabĺčka, 125g nastrúhaného syra (čedaru), 2 rozšľahané vajcia, ovsené vločky na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept na tento šťavnatý bochník plný chutí vznikol kedysi dávno v Anglicku. Má úžasnú chrumkavú kôrku a je výborný na pikniky a k čaju. Môžeme použiť akékoľvek jablká, najlepšie sú ale zelené kyslejšie druhy. POSTUP: 1. Formu na kilový bochník vytrieme olejom. 2. Vo veľkej mise zmiešame všetky prísady, najskôr suché, potom pridáme maslo, syr, jabĺčka a vajcia. 3. Hotové vypracované cesto preklopíme do vymastenej formy, posypeme ovsenými vločkami a pečieme v rúre predhriatej na 180º C cca 1 - 1½ hodiny. 4. Chlebík je hotový keď je vpichnutá ihlica čistá. 5. Po upečení po chvíľke vyklopíme a necháme vychladnúť na mriežke.