Parížska s citrónovým korpusom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto : 6 vajec,150 pr. cukru, nastrúhaná kôra z jedného citróna+ trocha šťavy, 150 g polohrubej múky, 1čl.pr.do pečiva Plnka : 2 šľahačky , 200 g čokolády ( ja dávam tú z LIDLA má 52% kakaa )a trocha masla Poleva : čokoládová , podľa Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12759 Poleva je uuužasná , nepraská a chutí skvele. Ja pridám ale kúúúštik cery...no nedá mi to :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
Vyšľaháme bielky. Potom dobiela žĺtky, cukor a citrónová kôra a šťava. Opatrne pridáme bielky s múkou. Pečieme asi na 170 °C.Necháme vychladnúť do druhého dňa. Korpus vyskočí dosť vysoko , takže ja som ho prezezala až na 3 časti.
Plnka:
Nad parou uvaríme šľahačku a čokoládu+ trocha masla. Keď sa to úplne rozpustí dáme vychladiť. Po vychladnutí, treba dať poriadne zachladiť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa. Na druhý deň vyšľahať. Vznikne Vám veľmi tuhý a chutný krém.

korpus prerezať, naplniť krémom- ja śom pridala aj ovocie a poliať čokoládou.Torta je svieža , nie je ťažká a veeeeľmi chutná.