Losos v provensálskej marináde



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

podkovičky lososa * provensálske korenie * horčica * maslo * čierne korenie * soľ * 2 strúčiky cesnaku * olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborný recept, toto určite môžete! :-) Ak nemáte lososa, kľudne ho vymeňte za inú rybku, poprípade rybie filé. Dievčence, skoro všetky jedlá, ktoré robím na Vianoce, majú jednoduchú prípravu, to ste si určite všimli. Nič zložité nerobím, tiež si vééééľmi rada oddýchnem s celou rodinkou pri Mrázikovi a Perinbabke.

1. Z lososa nakrájajte podkovičky hrubé cca 1,5 -2 cm,
2. a pripravte marinádu: do misy vlejte olivový olej - schválne nepíšem množstvo, záleží od toho, pre koľko ľudí chystáte jedlo, koľko plátkov lososa budete pripravovať.
3. do olivového oleja vlejte cca pol hrnčeka rozpusteného masla,
4. oba tuky miešaním spojte, a pridajte korenia pochutiny: dijonskú horčicu,
5. pomeľte čierne korenie,
6. pridajte provensálske korenie,
7. pretlačte cesnak a dobre premiešajte.
8. Do pripravenej marinády dajte nakrájané osolené podkovičky lososa, prikryte a nechajte marinovať najlepšie do druhého dňa. Veľmi rada robím na Vianoce takéto jedlá, ktorých príprava sa dá kľudne rozdeliť na 2 dni, čiže v deň D nemám skoro žiadnu prácu, iba samé dokončovačky a tak mi ostane čas aj sa upraviť :-)) a urobiť make-up :-))) To len odpovedám na otázky, ako stihnem aj kuchyňu aj seba :-)
9. V Deň D obsah misy dajte na väčšiu panvicu a sprudka podkovičky osmahnite. Podávajte s výpekom, je graciózny!