***FRANCÚZSKE KARAMELOVÉ KOCKY***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

milé maminky, nemaminky, priateľky, známe aj neznáme, pripájam tu naozaj lahodný a k chuťovým pohárikom ľahký zákusok, ktorý isto neurobíte jediný krát.... jeho postup možno vyzerá náročne, ale uvidíte samé, jeho pečenie, plnenie, zdobenie trvá maximálne 80minúť...len jediné, čo treba vydržať-nechať koláčik v chlade stuhnúť... no je taký lákavý, že aj ja mám niekedy problém odolávať a robiť degustáciu skôr ako po troch hodinkách.....najlepšie je nechať ho naozaj dobre odležať aby plnky poriadne stuhli a neskĺzali sa po korpuse... a ideme na to....

POSTUP PŘÍPRAVY

všetko popíšem pri obrázkoch....

.. na cesto budeme potrebovať: 6 vajec, 6lyžíc kryštálového cukru, 1lyžica kakaa, 5lyžíc polohrubej múky, 1prášok do pečiva, 50ml oleja
...najskôr vyšľaháme sneh z bielkov a do snehu pridáme kryštálový cukor-došľaháme na tuhý sneh....potom do snehovej hmoty pridáme žĺtky a olej...
... no a zľahka vmiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva...
... dáme si záležať, aby bolo cestíčko dobre premiešané až ku dnu misky...
.. no a masu vylejeme na vymastený-múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme ...
pečieme doružova pri teplote 160-170 stupňov a rúru aspoň prvých 10 minút neotvárame, aby cestíčko hneď nekleslo...., aby bolo pekné nadýchané...
... tááááák, a ideme na plnky... budeme potrebovať: 1 l vody, 3 Zlaté klasy, 150g cukru, 1vanilkový cukor, 2lyžice kakaa 6 vajec.... Vo vode zmiešame 3Zlaté klasy , vanilkový cukor , 70g cukru a žĺtka... za stáleho miešania urobíme hustú kašu....., kaša musí byť poriadne hustá!!! do HORÚCEJ kaše postupne zapracujeme sneh z bielkov zmiešaný s 80g cukru....
... ja som sneh pridávala na tri krát.....vyšľaháme ponorným mixérom.. či iným.. metičkovým.... kto aký má..
.. túto chutnú plnku si rozdelíme na dve časti... prvú polovicu vylejeme na vychladnutý koláčik.... a rozotrieme...
... no a do 2. polovice plnky vmiešame 2lyžice kakaa ....
...a navrstvíme na vanilkovú vrstvu....
no a ideme na karamelový krém.... 4lyžice kryštálového cukru upálime na karamel, pridáme 3dl mlieka , a rozvaríme ... do vychladnutého pridáme 2šľahačky v prášku a 1stužovač šľahačky... poriadne vyšľaháme....
...ja som použila tieto šľahačky...
... už finišujeme... karamelový krém rozotrieme na čokoládový krém.. a dáme poriadne stuhnúť....do chladu...
... takto pekne rovnomerne....
... pekne stuhnutý krájame na kocky a pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou....
a takto sa koláčik podaril Bibi -Bibiana S. (Bambi1474) ID 44717 mimibazar.sk/bambi1474
Ivankin koláčik.. Ivana K. (IvanaKC) ID 156112