Losos na šafráne s riccotovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lososové podkovičky * riccota * červená cibuľa * šľahačková smotana * soľ * šafrán * citrón * mleté biele korenie * olivový olej * príloha: zemiaky * čerstvá zelenina

POSTUP PŘÍPRAVY

Výýýýborná papa nielen na Vianoce.

1. Červenú cibuľu nakrájajte a prstami porozdeľujte na lupienky,
2. Na panvicu nachystajte olivový olej,
3. a osolené, citrónom pokvapkané podkovičky lososa sprudka po 1-2 minútach z každej strany osmahnite.
4. Opečeného lososa vyberte z výpeku a odložte na teplé miesto.
5. Na výpeku osmahnite lupienky cibule, stačí 1-2 minúty na prudkom plameni,
6. a pridajte riccotu. Rozmiešajte ju do hladka,
7. prilejte šľahačkovú smotanu,
8. a pridajte pol lyžičky šafránu. Je pravdou, že šafrán ako korenie sa zháňa veľmi ťažko, dokonca toto mám privezené zo zahraničia. Je najemno mleté. Šafrán má aromatickú, pikantnú, trochu ostrú chuť, podobnú medu. POužíva sa veľmi úsporne do rybích jedál, rizota, polievok, omáčok - aj na zafarbenie jedla.
9. Dobre premiešajte, nechajte prevrieť a vypnite. Na tanier dajte zemiaky, položte plátok lososa, prelejte omáčkou a výborné jednoduché jedlo je na svete - a je to hotová delikatesa!