
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Budeme potrebovať: -500 gramov cvikly (čo najmenšie, aby sa dobre zapekali) - 2 lyžičky rasce - 2 lyžice olivového oleja - 200 gramov slaného syra (feta, balkánsky syr) - čerstvý špenát podľa chuti - soľ, čierne korenie, chilli korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Inšpirácia je z českého Apetita - to je ten vynikajúci časopis s ešte krajšími obrázkami jedál:-)
1. Malé cvikly poriadne umyjeme, očistíme a každú prekrojíme na polovicu. Mne sa nepodarilo kúpiť všetky maličké, keďže už nemali, takže aj na menšie časti. Cviklu ukladáme pokrájanými časťami nahor.
Zatial si dáme zohriať olivový olej, ktorým cviklu, ktorú ukladáme do zapekacej misky polejeme. Osolíme a okoreníme, ale nie veľa, keďže feta jedlo dosť dochutí.
2. Cviklu dáme piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov cca 40 minút (pečieme to aspoň prvých 20 minút prikryté, aby to nezoschlo).
3. Následne po 40 minútach pridáme do cvikly fetu, ja som pridala aj špenát, ktorý tam bol výborný. Dáme chilli podľa chuti, premiešame a dopečieme nezakryté ďalších 15-20 minút. Nabudúce keď to budem robiť, toho špenátu tam dám aj viac.
Podávame najlepšie s hriankou a poliate trošku balzamikovým octom.
http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/03/zapekana-cvikla-s-fetou.html