Šampiónovo, kuracia plnka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2ks kuracích pŕs, 2 párky, 5 rožkov, 3 vajíčka, hrášok, svieže šampióny 8ks, mladá jarná cibuľka 2ks, veľká cibuľa, cca 150ml mlieka, rasca, čierne korenie, soľ, petržlenová vňať, 1 strúčik cesnaku, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Rožky pokrájame na kocky a zalejeme vlažným mliekom, ale nie moc. Kuracie prsia a párky si nakrájame na kúsky a orestujeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, šapióny, hrášok a spolu podusíme. Takto hotovú zmes pridáme k rožkom, následne 3 žĺtky, nakrájanú mladú jarnú cibuľku, osolíme, okoreníme, pridáme trošku rasce, petržlenovú vňať a prelisovaný cesnak, môžete aj trošku majoránu a nakoniec z troch bielkov tuhý sneh. Takto hotovú plnku si preložíme do maslom vymastenej ohňovzdornej misy a dáme už len zapiecť cca na 170 stupňov asi 40 minút. Super príloha k pečenému kuriatku, alebo aj na studeno.