Poťahovka MMF (ale nie z cukríkov marschmallows)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150 g kryštálového cukru 50 ml vody alebo kompotova šťava (ak to chceme mať s príchuťou nejakého ovocia, ja som použila vodu) 1 PL kukuričné sirupu alebo medu (ja som použila agátový med) 8 g želatíny (plátkovej) 3 PL vody na namočenie želatíny 1 Štipka soli na prichutenie som použila kyselinu citrónovú 1/2 kávovej lyžičky

POSTUP PŘÍPRAVY

Želatínu dať do 3 PL vody, premiešať a nechať napučať. Medzitým cukor, vodu (ak so šťavou z kompótu hneď je aj farebné aj príchuť má) a med (alebo kukuričný sirup) dať zovrieť, potom už len na miernom ohni variť 3 - 4 minútky. Vznikne taký hustejší číry sirup. Trošku sirupu odobrať a ihneď rozmixovať so želatínou. Pridať zvyšný sirup, arómu a soľ. Mixérom pomaly rozmixovať, aby sa všetko dobre spojilo a potom vyšľahať, kým sa neťahá.

A toto je základ pre MMf = roztopené cukríky.

Ak chceme cukríky pripraviť do zásoby:
Do nádobky napr.od nanukovej torty dáme olejom potretý papier na pečenie, vylejeme naň masu, zakryjeme naolejovaným papierom a dáme do chladničky na 2-3 hodiny. Kuchynskými nožnicami nakrájať na kocky a obaliť solamyl a práš.cukor 1:1.