" ČÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA II. od Aničky :) "

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsíčka cca 600g proste tak akurát, aby ste to popapali, 1 zelená paprika (väčšia), 3 póry (veľké), 2 lyžice majzeny, 4 lyžice oleja (olivového), 250 ml mäsového vývaru, mleté čierne korenie, soľ, ryža
na marinádu potrebujeme: 3 lyžice dezertného vína, jeden väčší pomaranč, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica medu, trochu mletého ďumbieru (zázvor :), pol cajovej lyzicky kari korenia
POSTUP PŘÍPRAVY
Ako vždy, najskôr si pripravíme všetky potrebné suroviny. Vkľude dajte z prísad aj viacej než je písané, nič sa tým nepokazí - treba podľa chuti. Najlepšie je, keď si marinádu pripravíme deň predtým ako sme sa rozhodli túto mňamku papať :) Začíname :)
 |
Kuracie mäsko umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké malé rezančeky alebo kocky. Osolíme ho a okoreníme. |
 |
Vyberieme si vhodnú nádobu na marinádu, kde budeme "luhovať" mäsko :) Ako som spomínala najlepšie je marinádu urobiť už deň predtým, aby v nej mohlo mäsko oddychovať a užívať si kľudu a pohody :) Ako vieme, čím dlhšie tým lepšie :) Ja som si to pripravila včera večer a robila dnes na obed. Pokračujem.....:) Keď už máme vybratú nádobku, ktorá spĺňa naše najvyššie kritéria, vytlačíme do nej celý veľký pomaranč a nastrúhame celú pomarančovú kôru. |
 |
Pridáme mletý ďumbier (zázvor- ja si to stále neviem zapamätať, že je to to isté :) |
 |
Ďalej prilejeme sójovú omáčku............ |
 |
víno, med a kari korenie.....ničoho sa nebojte, vkľude dajte aj z každého viacej, je to na Vás :) vsetko poriadne premiešame...... |
 |
Do marinády vložíme mäsko , vložíme zakryté do chladničky a necháme pôsobiť minimálne 20 minút, najlepšie ten jeden deň :) |
 |
Na druhý deň mäsko vyberieme z marinády (tá trocha marinády čo ostala v nádobke, nevylievajte ju) a opečieme ho na horúcom oleji aby bolo mäkkučké. |
 |
Pór nakrájame na tenké kolieska, chvíľku podusíme na oleji. Nakrájame tam aj tie zelené listy z póru, nie len bielu časť ;) |
 |
Papriku nakrájame na tenké pásiky a pridáme do panvice k póru... |
 |
premiešame a podusíme |
 |
potom podlejeme vývarom a ešte nejaký čas podusíme (5 minút prípadne trošku viac, aby to bolo tak akurát, veď to uvidíte:) |
 |
necháme prevrieť a zahustíme majzenou, ktorú sme si rozmiešali v troche studenej vody |
 |
primiešame mäsko, dolejeme ten zvyšok marinády, čo nám ostala, zamiešame a necháme ešte chviľku na ohni. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. |
 |
Takto nejako to vyzerá hotové, treba ochutnať, obrazok moc nenapovie :) Podávame s ryžou :) Dobru chuť :) |