" ČÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA II. od Aničky :) "



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsíčka cca 600g proste tak akurát, aby ste to popapali, 1 zelená paprika (väčšia), 3 póry (veľké), 2 lyžice majzeny, 4 lyžice oleja (olivového), 250 ml mäsového vývaru, mleté čierne korenie, soľ, ryža
na marinádu potrebujeme: 3 lyžice dezertného vína, jeden väčší pomaranč, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica medu, trochu mletého ďumbieru (zázvor :), pol cajovej lyzicky kari korenia

POSTUP PŘÍPRAVY

Ako vždy, najskôr si pripravíme všetky potrebné suroviny. Vkľude dajte z prísad aj viacej než je písané, nič sa tým nepokazí - treba podľa chuti. Najlepšie je, keď si marinádu pripravíme deň predtým ako sme sa rozhodli túto mňamku papať :) Začíname :)

Kuracie mäsko umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké malé rezančeky alebo kocky. Osolíme ho a okoreníme.
Vyberieme si vhodnú nádobu na marinádu, kde budeme "luhovať" mäsko :) Ako som spomínala najlepšie je marinádu urobiť už deň predtým, aby v nej mohlo mäsko oddychovať a užívať si kľudu a pohody :) Ako vieme, čím dlhšie tým lepšie :) Ja som si to pripravila včera večer a robila dnes na obed.
Pokračujem.....:) Keď už máme vybratú nádobku, ktorá spĺňa naše najvyššie kritéria, vytlačíme do nej celý veľký pomaranč a nastrúhame celú pomarančovú kôru.
Pridáme mletý ďumbier (zázvor- ja si to stále neviem zapamätať, že je to to isté :)
Ďalej prilejeme sójovú omáčku............
víno, med a kari korenie.....ničoho sa nebojte, vkľude dajte aj z každého viacej, je to na Vás :) vsetko poriadne premiešame......
Do marinády vložíme mäsko , vložíme zakryté do chladničky a necháme pôsobiť minimálne 20 minút, najlepšie ten jeden deň :)
Na druhý deň mäsko vyberieme z marinády (tá trocha marinády čo ostala v nádobke, nevylievajte ju) a opečieme ho na horúcom oleji aby bolo mäkkučké.
Pór nakrájame na tenké kolieska, chvíľku podusíme na oleji. Nakrájame tam aj tie zelené listy z póru, nie len bielu časť ;)
Papriku nakrájame na tenké pásiky a pridáme do panvice k póru...
premiešame a podusíme
potom podlejeme vývarom a ešte nejaký čas podusíme (5 minút prípadne trošku viac, aby to bolo tak akurát, veď to uvidíte:)
necháme prevrieť a zahustíme majzenou, ktorú sme si rozmiešali v troche studenej vody
primiešame mäsko, dolejeme ten zvyšok marinády, čo nám ostala, zamiešame a necháme ešte chviľku na ohni. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.
Takto nejako to vyzerá hotové, treba ochutnať, obrazok moc nenapovie :) Podávame s ryžou :) Dobru chuť :)