mini hamburgeriky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg polohrubej múky, 30 g roztopeného masla,1/2 lyžičky soli, 1/2 kocky kvasníc, 3 dl mliečka, 1 lyžičku cukru,1/2 lyžičky mletej rasce, sézam na posypanie, vajce na potretie.\r\nďalej: plnka: 1 syr v črievku, 3 strúčiky cesnaku, 4 lyžice kyslej smotany, 2 lyžice strúhaného eidamu, soľ /môže byť i trošku tatarky, klobása, alebo salámka, petržlenová vňať.

POSTUP PŘÍPRAVY

Urobíme si kvások: mlieko, kvasnice, cukor\r\nPridáme do múky, prilejeme roztopené maslo, soľ, rascu. Vypracujeme mierne redšie cesto. Necháme kysnúť v teple .Potom vyvaľkáme na cca 1,5 cm výšku, "štamprlíčkom" vykrajujeme, kladieme na vymastený a vysypaný plech.Necháme chvíľu podkysnúť, potrieme vajíčkom rozšľahaným, posypeme sézamom a upečieme. / cca30 min, 180 stupňov/

Vychladnuté ,nie úplne prekrojíme, potrieme plnkou, vložíme salámku, vňať a je to!
Dobrú chuť!