Krehký jablkový koláčik...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 360g hladkej múky, 200g bravčovej masti, 2 vajcia, 2 PL octu, 1 PL kryštálového cukru, štipka soli - všetko spolu dobre zmiesime a dáme na 1 - 2 hodinky do chladničky. Potom si cesto rozdelíme na dve časti a jednu časť ešte stuhnutú na pomúčenej doske rozvaľkáme na veľkosť plechu. Túto časť cesta preložíme na pomastený plech...

POSTUP PŘÍPRAVY

Na plnku si načistíme a najemno ostrúhame 750g jabĺk, pridáme 150g práškového cukru, 1 PL mletej škorice, za hrsť hrozienok a 100g pomletých /alebo podrvených/ piškót - môže byť aj strúhanka. Ja si piškóty podrvím aj nahrubo, ony v jabĺčkach zmäknú a sú fajn. Všetko na plnku zmiešame a navrstvíme a až po kraje rozotrieme na spodný plát cesta. Potom si rozvaľkáme aj druhú časť cesta a prikryjeme plnku, popicháme vidličkou a pečieme na 170 stupňoch asi 35 minút. Ešte horúci koláčik posypeme práškovým cukrom a po vychladnutí pokrájame a degustujeme...Nám veľmi chutí, lebo je tam málo cesta /aj to veľmi chutného, krehkého/ a veľa chutnej jabĺčkovej plnky...:-)

xxx
xxx