Baklažánové lodičky plnené zeleninkou a tuniakom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 menší baklažán, 1 paradajka, 1 paparika, 2 šampiony, zopár cherry žlých paradajok (nemusia byť-ja som ich mala v chladničke tak som dala :) ) , 1 konzerva tuniaka v oleji, 3-4 trojuholníky syra, cibuľa, 4 redkvičky
POSTUP PŘÍPRAVY
Cibuľku,paradajky,papriku,redkvičky a šampióny si najkrájame. Z tuniaka si cez sitko precedíme olej. Ja som ten olej použila na osmaženie zeleninky-nech to má nejakú chuť :) Na panvici si najprv smažíme cibuľku,redkvičku a šampióny....ked sú šampióny trošku hnedé,pridáme paradajky a papriku a po 2 minútkach odstavíme zo sporáka a necháme trošku vychladnúť. Medzi tým si rozkrojíme baklažán,vydlabeme vnútro-aby nám z neho vznikli "lodičky" . Lodičky potrieme syrom,dáme tenkú vrstvu tuniaka,na to zeleninovú zmes, potom opäť tuniak a navrch som ešte nakrájala syr. Lodičky dáme na vymastený plech a strčíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 stupňoch 20 minút. Možno ste si všimli,že som nepridávala žiadne korenie ani soľ-mne to nechýbalo,krásne vynikla chuť zeleninky,ale ak máte radi-tak si kľudne dajte :) Prajem dobrú chuť
 |
Suroviny... |
 |
Nakrájaná zeleninka |
 |
osmažená zeleninka |
 |
Vydlabaný baklažán-vznikli lodičky |
 |
lodičky natrieme syrom |
 |
Na syr dáme tenkú vrstvu tuniaka a na to zeleninovú zmes |
 |
navrch opäť tuniak a nakrájaný syr (možete posypať aj strúhaným syrom-ja som nemala :) ) |
 |
Upečené a veľmi chutné baklažánové lodičky |