Baklažánové lodičky plnené zeleninkou a tuniakom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 menší baklažán, 1 paradajka, 1 paparika, 2 šampiony, zopár cherry žlých paradajok (nemusia byť-ja som ich mala v chladničke tak som dala :) ) , 1 konzerva tuniaka v oleji, 3-4 trojuholníky syra, cibuľa, 4 redkvičky

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľku,paradajky,papriku,redkvičky a šampióny si najkrájame. Z tuniaka si cez sitko precedíme olej. Ja som ten olej použila na osmaženie zeleninky-nech to má nejakú chuť :) Na panvici si najprv smažíme cibuľku,redkvičku a šampióny....ked sú šampióny trošku hnedé,pridáme paradajky a papriku a po 2 minútkach odstavíme zo sporáka a necháme trošku vychladnúť. Medzi tým si rozkrojíme baklažán,vydlabeme vnútro-aby nám z neho vznikli "lodičky" . Lodičky potrieme syrom,dáme tenkú vrstvu tuniaka,na to zeleninovú zmes, potom opäť tuniak a navrch som ešte nakrájala syr. Lodičky dáme na vymastený plech a strčíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 stupňoch 20 minút. Možno ste si všimli,že som nepridávala žiadne korenie ani soľ-mne to nechýbalo,krásne vynikla chuť zeleninky,ale ak máte radi-tak si kľudne dajte :) Prajem dobrú chuť

Suroviny...
Nakrájaná zeleninka
osmažená zeleninka
Vydlabaný baklažán-vznikli lodičky
lodičky natrieme syrom
Na syr dáme tenkú vrstvu tuniaka a na to zeleninovú zmes
navrch opäť tuniak a nakrájaný syr (možete posypať aj strúhaným syrom-ja som nemala :) )
Upečené a veľmi chutné baklažánové lodičky