Pangasiové slimáčiky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg pangasiových filet (ja kupujem v Lidli a tam je zvycajne 5 - 6 kúskov), 1 veľká cibuľa, 1 celý cesnak, 1 väčšia plechovka šampiónov, 10 - 12 tenkých plátkov slaninky, 10 - 12 tenkých plátkov syru, olej, vegeta, grilovacie korenie, mleté čierne korenie, červená sladká paprika, Maggi

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu a cesnak nakrájame na tenké prúžky a dáme na rozpálený olej na ktorom ich opražíme do sklovita, potom pridáme šampióny z plechovky, pridáme cca 2 PL vegety, po 1 ČL čierneho korenia a papriky a asi tak 3 - 4 "šprtky" Maggi. Popriadne miešame cca 10 minút,aby nám to neprihorelo, potom odstavíme a panvicu preložíme z horúceho horáka preč. Rozmrazeného pangasia si rozložíme, každú filetku poprášime grilovacím korením, položíme plátky slaninky a syru (množstvo si dá každý podľa chuti,len nesmú byť tie plátky hrubé,lebo po zatočení sa to bude rozpadávať), stočíme do slimáčika a prepichneme špáradlom,aby sa to nerozpadlo. Poukladáme na plech, podlejeme 1 dcl slepačieho vývaru (ak nemáte vývar stačí obyčajná voda), vylejeme na poukladané kúsky pangasia obsah panvice, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190°C. Po 30 min. dáme alobal dole a 10 min. pečieme bez neho. Potom vyberieme, naložíme a môžeme papkať :)
Najlepšia príloha k tomu sú varené zemiaky s petržlenovou vňaťou alebo zemiakové pyré.

DOBRÚ CHUŤ!!!!