Hermelín v lístkovom ceste a grilovaná zelenina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lístkové cest, encián/hermelín... 2 ks, vajce, moze byt aj sunka, zelenina - paprika roznych farieb, baklazan, mlada cukina, cesnak, maslo, olej, bylinky rozmarin a tymian, sol

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept na hermelin v listkovom ceste tu niekde urcite je. Encian rozrezeme tak aby nam vysli 4 ks koliesok. Listkove cesto s zvyknem rozdelit na dve polovice. Rozvalkame tak, aby sme mali spolu 4 obdlzniky na ktore ulozime sunku (nemusi byt) encinan a prelozime. Ja zvykne pod a na syr dat paprikovu natierku alebo kecup. Okraje potrieme zltkom, prelozime a poriadne pritlacime, zvysnym zltkom a bielkom potreme vrch, mozeme posypat sezamom, paprikou, korenim.... a upecieme.
Zeleninu si nakrajame na lubovoln velke tvary a postupne upecieme na rozpalenom masle s trochou oleja. Olej pridavam preto, lebo samotne maslo sa rychlo prepali. Zeleninu pridavame postupne podla potrebneho casu na pripravu. V mojom pripade najskor paprika cca 5 min., potom cukina a cesnak (cele struciky) cca 3 min a nakoniec baklazan. Posolime podla chuti a pridame bylinky. Ked je vsetko akurat odstavime a na vrch mozme dat syr. Nechame ho trochu roztiect. Zeleninka sa moze konzumovat aj ako samostatne jedlo. Takto to bolo dost syte.

papriky, cukina, cesnak, sol, bylinky
baklazan
syr
hermelinky