Sama sebe k 18stke :-)) Torta Double Caramel

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Korpus:5 vajec,5 PL práškový cukor,5PL polohrubá múka Salkový krém:salko,250 gr maslo Karamelová šľahačka podľa Lucky:6 PL kryštálový cukor,2 šľahačky okrem toho jahodový lekvár,lieskovce a hrozienka v čokine,plátky mandlí.
POSTUP PŘÍPRAVY
Deň vopred si pripravíme karamelovú šľahačku,podľa Lucky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7420.Ale len zvaríme,šľaháme až na druhý deň.Takisto aj salko som si uvarila deň vopred,varila som ho 3 hodiny.Vychladnuté skaramelizované salko vymiešame so zmäknutým maslom na fantastický krémik.Mne ostali trošken hrudky masla..ale to nevadí...aspoň bol dôvod ich vyjedať.:-))
Príprava korpusu: Vajcia vyšľaháme s cukrom,pridáme postupne múku.Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou.Upečieme korpus.Necháme vychladnúť a prekrojíme.Prvý plát potrieme lekvárom a salkovým krémom,nie všet´kým...necháme si aj na vrch.Prikryjeme druhým plátom,ktorý potrieme zvyšnou časťou salkového krému a navrch dáme karamelovú šľahačku,takisto aj po bokoch.
Vrch som ozdobila lieskovcami v čokoláde,plátkami mandlí a hrozienkami v čokoláde.
Chuť dvojitého karamelu bola úžasná...len ten salkový krémik mohol byť tuhší.
Odporúčam vyskúšať.
 |
Prvý plát potretý jahodovým lekvárom |
 |
Potretý salkovým krémikom.Nie všetko...len časť. |
 |
Prikryjeme druhým plátom. |
 |
Potrieme ho zvyšným salkovým krémom. |
 |
Teraz príde úžasná karamelová šľahačka,všetku ju pekne poroztierame po torte...aj po bokoch. |
 |
Šľahačka poroztieraná...snažila som sa čo najkrajšie. |
 |
Zdobíme lieskovcami v čokoládke. |
 |
Lieskovce sú navrchu,ostal mi aj presne jeden do bruška...teraz ocapkáme boky mandľovými lupienkami.
Mohla som ich aj opražiť.Nabudúce... |
 |
Detailík... |
 |
Koštovečka...mňamky |