Sama sebe k 18stke :-)) Torta Double Caramel



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus:5 vajec,5 PL práškový cukor,5PL polohrubá múka Salkový krém:salko,250 gr maslo Karamelová šľahačka podľa Lucky:6 PL kryštálový cukor,2 šľahačky okrem toho jahodový lekvár,lieskovce a hrozienka v čokine,plátky mandlí.

POSTUP PŘÍPRAVY

Deň vopred si pripravíme karamelovú šľahačku,podľa Lucky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7420.Ale len zvaríme,šľaháme až na druhý deň.Takisto aj salko som si uvarila deň vopred,varila som ho 3 hodiny.Vychladnuté skaramelizované salko vymiešame so zmäknutým maslom na fantastický krémik.Mne ostali trošken hrudky masla..ale to nevadí...aspoň bol dôvod ich vyjedať.:-))
Príprava korpusu: Vajcia vyšľaháme s cukrom,pridáme postupne múku.Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou.Upečieme korpus.Necháme vychladnúť a prekrojíme.Prvý plát potrieme lekvárom a salkovým krémom,nie všet´kým...necháme si aj na vrch.Prikryjeme druhým plátom,ktorý potrieme zvyšnou časťou salkového krému a navrch dáme karamelovú šľahačku,takisto aj po bokoch.
Vrch som ozdobila lieskovcami v čokoláde,plátkami mandlí a hrozienkami v čokoláde.
Chuť dvojitého karamelu bola úžasná...len ten salkový krémik mohol byť tuhší.
Odporúčam vyskúšať.

Prvý plát potretý jahodovým lekvárom
Potretý salkovým krémikom.Nie všetko...len časť.
Prikryjeme druhým plátom.
Potrieme ho zvyšným salkovým krémom.
Teraz príde úžasná karamelová šľahačka,všetku ju pekne poroztierame po torte...aj po bokoch.
Šľahačka poroztieraná...snažila som sa čo najkrajšie.
Zdobíme lieskovcami v čokoládke.
Lieskovce sú navrchu,ostal mi aj presne jeden do bruška...teraz ocapkáme boky mandľovými lupienkami. Mohla som ich aj opražiť.Nabudúce...
Detailík...
Koštovečka...mňamky