Tvarohovo-jahodové pokušenie :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Koláčik patrí medzi časovo náročnejšie na prípravu, ale o to viac potom chutí :)

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravíme si klasické piškótové cesto: 5 žltkov vyšľaháme do penista s 200g prášk. cukru, po troške pridávame 1dcl vlažnej vody a 1dcl oleja. Do našľahaných žltkov pomaly pridáme 200g polohrubej múky a 1 prášok do pečiva a nakoniec pridáme sneh z 5 bielkov. Pečieme pri 250stupňoch vo vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu.
Vychladnutý korpus si potrieme jahodovým džemom a naň navrstvíme prvý krém, ktorý si pripravíme z 250g palmarinu vymiešaného s 200g prášk. cukru, citrónovou kôrou a 250g jemného tvarohu (mne sa osvedčil 250g tvaroh Sabi v črievku ).
Na tvarohový krém si poukladáme odkvapkané jahodky (ja som dala domáci jahodový kopót 750ml).
Ďalej si pripravíme jahodový krém - z 1/2litra mlieka, 2jahodových pudingov a 3PL cukru si uvaríme puding, ktorý po vychladnutí vymiešame s 250g palmarinu. Jahodový krém navrstvíme na tvarohový krém s poukladanými jahodkami.
Jahodovú šťavu z kompótu si doplníme na 8 dcl pridaním vody a jahodového sirupu a uvaríme želatínu. (Ja som ju robila z tých 8dcl štavy,3PL cukru a 2balíčkov Zlatého klasu... môžte použiť aj klasickú práškovú želatínu miesto zlatého klasu). Želatínu necháme vychladnúť, pričom ju často premiešame, aby sa nám neurobila šupka. Vlažnú želatínu natrieme na koláč.
Koláčik necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 1hodinku a nakoniec naň dáme šľahačku z 500ml smotany na šľahanie.
Sladkú chuť prajem :)