"Višne v čokoláde" zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1. zavárané višne 2. čokoládový biskvit 3. parížska šľahačka (3x200 ml smotana na šľahanie z Lidla + 200 g čokolády tiež z Lidla) 4. čoko krém (návod na prípravu čokokrému mám tu na mimibazáre v tomto recepte: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37017&user=114156 5. čokoláda na varenie, maslo - na polevu - nemusí byť, aj bez nej je to čokoládové dosť :o)

POSTUP PŘÍPRAVY

...v obrázkovom postupe

Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku - toto sú suroviny na jej prípravu
do hrnca nalejeme šľahačkové smotany a dáme variť
...pridáme nalámanú čokoládu
...necháme spolu prevrieť na slabšom ohni, za stáleho miešania, kým nám nevznikne krásne tmavá hladká konzistencia
...necháme vychladiť a vychladené odložíme do chladničky a nevšímame si minimálne 15 hodín
Spravíme si kakaový biskvit - návod na jeho prípavu mám tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37017&user=114156 Tu by som chcela ešte raz poukázať na rozdiel v kakae - to tmavšie je zvyšok z niekdajšieho skvelého kakaa kúpeného v Lidli, to bolo značky Castello. Včera som si chcela kúpiť ďalšie ale značku Castello už nemajú, nahradila ju značka Carla - to je to vypelichané svetlé ble.
...dnes som ale biskvit piekla na pečiacom papieri - ako zvyknem - naposledy som improvizovala oblatkou, keď sa mi nechcelo mastiť plech :o)
...šťavu zo zaváraných višní som zliala - časťou z nej som pokropila biskvit
...nejakých 10-12 PL šťavy som použila na pokropenie
čokokrém - viď v recepte spomenutom vyššie - si vymixujeme
...rozotrieme na biskvit
...syn kým som sa ja piplala s krémami vykôstkoval višne
...dobre nahusto ich rozložíme na čokokrém
...po cca 20 hodinách si spomenieme na šľahačkovo-čokoládovú zmes pripravenú a čakajúcu v chladničke
...vyšľaháme z neho parížsku šľahačku
...rozotrieme na višne
...poriadne rozotrieme a zahladíme
...pripravíme si čokoládovú polevu - niekde v receptoch mám postup ako ju robím, ale zopakujem - nie je to nič zložité: pripravíme si maslo - cca 35 g na 100 g čokolády
...polámeme si čokoládu
...maslo dáme na oheň roztopiť až k bodu, keď sa chce začať smažiť
zložíme z ohňa, dáme na dosku
pridáme nalámanú čokoládu
...a miešame až sa čokoláda úplne neroztopí a nevznikne hladká hmota
...ktorou potrieme zákusok a necháme stuhnúť... a potom už môžeme maškrtiť :o)