"Višne v čokoláde" zákusok

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1. zavárané višne 2. čokoládový biskvit 3. parížska šľahačka (3x200 ml smotana na šľahanie z Lidla + 200 g čokolády tiež z Lidla) 4. čoko krém (návod na prípravu čokokrému mám tu na mimibazáre v tomto recepte: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37017&user=114156 5. čokoláda na varenie, maslo - na polevu - nemusí byť, aj bez nej je to čokoládové dosť :o)
POSTUP PŘÍPRAVY
...v obrázkovom postupe
 |
Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku - toto sú suroviny na jej prípravu |
 |
do hrnca nalejeme šľahačkové smotany a dáme variť |
 |
...pridáme nalámanú čokoládu |
 |
...necháme spolu prevrieť na slabšom ohni, za stáleho miešania, kým nám nevznikne krásne tmavá hladká konzistencia |
 |
...necháme vychladiť a vychladené odložíme do chladničky a nevšímame si minimálne 15 hodín |
 |
Spravíme si kakaový biskvit - návod na jeho prípavu mám tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37017&user=114156
Tu by som chcela ešte raz poukázať na rozdiel v kakae - to tmavšie je zvyšok z niekdajšieho skvelého kakaa kúpeného v Lidli, to bolo značky Castello. Včera som si chcela kúpiť ďalšie ale značku Castello už nemajú, nahradila ju značka Carla - to je to vypelichané svetlé ble. |
 |
...dnes som ale biskvit piekla na pečiacom papieri - ako zvyknem - naposledy som improvizovala oblatkou, keď sa mi nechcelo mastiť plech :o) |
 |
...šťavu zo zaváraných višní som zliala - časťou z nej som pokropila biskvit |
 |
...nejakých 10-12 PL šťavy som použila na pokropenie |
 |
čokokrém - viď v recepte spomenutom vyššie - si vymixujeme |
 |
...rozotrieme na biskvit |
 |
...syn kým som sa ja piplala s krémami vykôstkoval višne |
 |
...dobre nahusto ich rozložíme na čokokrém |
 |
...po cca 20 hodinách si spomenieme na šľahačkovo-čokoládovú zmes pripravenú a čakajúcu v chladničke |
 |
...vyšľaháme z neho parížsku šľahačku |
 |
...rozotrieme na višne |
 |
...poriadne rozotrieme a zahladíme |
 |
...pripravíme si čokoládovú polevu - niekde v receptoch mám postup ako ju robím, ale zopakujem - nie je to nič zložité: pripravíme si maslo - cca 35 g na 100 g čokolády |
 |
...polámeme si čokoládu |
 |
...maslo dáme na oheň roztopiť až k bodu, keď sa chce začať smažiť |
 |
zložíme z ohňa, dáme na dosku |
 |
pridáme nalámanú čokoládu |
 |
...a miešame až sa čokoláda úplne neroztopí a nevznikne hladká hmota |
 |
...ktorou potrieme zákusok a necháme stuhnúť... a potom už môžeme maškrtiť :o) |