
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
150g kryštálového cukru, 1 vajce, 125g studeného roztopeného masla, 125ml studenej silnej kávy, 125g acidofilného mlieka, 250g hladkej múky, 1 PL kakaa, 2 ČL kypriaceho prášku, ½ ČL sódy bikarbóny, 50g nahrubo nastrúhanej čokolády, 50g posekaných a opražených lieskovcov.
POSTUP PŘÍPRAVY
V mise premiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, nastrúhanú čokoládu, kakao a posekané lieskovce. Zvlášť vyšľaháme cukor, vajce, roztopené maslo, kávu a acidofilné mlieko. Postupne vmiešame sypkú zmes, cesto vlejeme do 2/3 do vymastených a múkou vysypaných jamiek na plechu (alebo do papierových košíčkov) a upečieme (180˚C, cca 20-25min).
Muffiny potrieme plnkou - ja som dala parížsku šľahačku (môže byť aj čokoládová, orechová alebo kávová plnka) a ozdobíme hmotou K2 (WI). Ak chcete klasické muffiny, tak stačí posypať práškovým cukrom.
Uvedené množstvo postačí na cca 15 ks.
![]() |
. |