SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g spagety alebo linguini, 2 PL olivovy olej, 3 struciky cesnaku, 8 ancoviciek (sardelove ocka), 400g posekanych paradajok v konzerve, pripadne passata (prepasirovane paradajky), 100g ciernych oliv, 4 CL kapary, chilli papricky, petrzlen

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je velmi zname a rozsirene cestovinove jedlo v Taliansku a recept je velmi jednoduchy a rychly. Zacneme hned tym, ze dame varit vodu na cestoviny. Kym sa voda zohrieva, do panvice dame olivovy olej, pridame dlanou stlacene struciky cesnaku (ktore potom pred servirovanim odstranime), nasekane ancovicky, cierne olivy nakrajane na kruzky (pripadne cele ak maju kostku), a capary, ktore mozme dat cele, pripadne posekat. Toto vsetko za staleho miesania poprazime na velmi miernom ohni, aby sme nic nepripalili a po 4-5 minutach pridame paradajky a nasekany petrzlen (cast nechame na ozdobu). Medzitym vhodime spagety do vriacej vody, lebo omacka bude hotova, len co sa dovaria spagety... Pozor, aby sa spagety nerozvarili, ale ostali polotvrde ´al dente´ (su chutnejsie a lepsie stravitelne). Omacku osolime a okorenime podla chuti. Spagety potom pridame k omacke, premiesame, odstavime zo sporaka a servirujeme.. Parmezan sa k tymto cestovinam nepodava, ale ak ho mate radi, pridajte, urcite nic nepokazite. :-)

Potrebne suroviny..chilli papricky pridajte podla chuti, kto ako ma rad.
Na oleji najprv poprazime vseky suroviny okrem paradajok a petrzlenu.
Pridame paradajky, petrzlen a dochutime solou a ciernym korenim...povarime dalsich 7-10 minut..t.j.kym sa nam nedovaria spagety..
Uvarene spagety primiesame k omacke a este na plameni par sekund pomiesame...