
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g cíceru, 1 šálka pšena, 4 šálky obilného mlieka, cca 300 g ryžového alebo pšeničného sirupu, karob, morské riasy
POSTUP PŘÍPRAVY
Cícer namočíme, prepláchneme a dáme variť spolu s riasou (nam najviac chutí riasa kombu), trochu posolíme. Vodu si zlejeme - aby to bolo jemnejšie, môžeme si cca 1deci nechať a rozmixujeme. Pridáme sirup alebo slad a opäť mixujeme.\r\nMedzitým si uvaríme pšeno: Ja som ho robila tak, že som si ho najprv opražila (nasucho), nechala vychladnúť a potom sa dá variť s obilným mliekom. Nemiešame. Varíme až kým sa mlieko nevpije do pšena. Pšeno by malo mať takú "akurát" konzistenciu - skôr pevnejšiu, lebo na to natrieme hrubú vrstvu rozmixovaného cíceru.\r\nDo uvareného pšena môžeme pridať uvarené hrozienka a bude to ešte sladšie. Ja som teraz pridala čistú vanilku.\r\nNa vrch si zarobíme jednoduchú polevu: 2 polievkové lyžice carobu zarobíme s trochou vlažnej vody. (skúsila som aj trochu melasy, ale to nám moc nechutilo)\r\n\r\nTento zákusok môžeme ukladať do tortovej formy a vznikne naozaj veľmi pekný zákusok.\r\nVšetky uvedené prísady sa vačšinou dajú zohnať v bioobchodoch alebo v obchodoch so zdravou výživou.
![]() |
to tmavšie je karobová poleva s pridaním melasy |
![]() |
na tanieriku |
![]() |
z blizka |