Krehký jablčník
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 30 dkg hladkej múky,1/2 bal.kypriaceho prášku do pečiva,3 žltky,20 dkg Palmarínu,3 lyžice studenej vody,6 dkg práš.cukru. Plnka: jablká,mletá škorica,kryš.cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
Z uvedených prísad si na doske vypracujeme cesto,ktore dáme asi na 3 hodinky do chladničky,potom si ho rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na veľkosť plechu.Prvé cesto položíme na vymastený plech,nan dame postrúhané jablká,posypeme škoricou a cukrom a na to nenesieme druhý plát cesta.Potrieme rozšľahaným vajíčkom a do zlatova upečieme.Upečený jablčník posypeme práš.cukrom.
Miesto jablkovej plnky môžeme dať aj tvarohovú.