Zimná kakaovo-karamelovo-snehová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Váha: 3,8 kg - Chcela som vyskúšať korpus podľa receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36988... bol vynikajúci... 2 x korpus: 4 vajcia, 200 g cukru, 250 g múky (polohrubá alebo hladká), 100 ml horúcej vody, 100 ml oleja, 1/2 pr. do pečiva, 2 lyžice kakaa -1 x penový korpus: 4 bielka, 280 g cukru - karamelová plnka: 1 HELIA, 1/2 masla, 1 SALKO uvarené na karamel, cukor podľa chuti - ozdoby MMF a WI

POSTUP PŘÍPRAVY

Bola k narodeninám pre moju zlatú svokru, tak som sa veľmi snažila :-) (postup pri obrázkoch)

upečieme si 2 tortové korpusy, ktoré rozrežeme na polovice a jeden snehový plát. Pripravíme si lekvár a na pokropenie amaretto. Snehový plát: vyšľaháme bielka, pridáme cukor a šľaháme nad parou min. 15 minút. Vlažné rozotrieme na plech vyložený papierom na ktorom si vyznačíme tvar, ktorý potrebujeme (môžeme aj nastriekať vreckom, ale mne sa to zdalo zbytočné). Dáme do rúry pri 120 st. cca 5 minút a potom pri 50 st. sušíme podľa potreby cca 45 minút (ja som nechala do rána v chladnúcej rúre).
Spodný diel korpusu natrieme lekvárom a vrchný pokropíme amarettom
tmavý korpus spojíme, natrieme časťou plnky a položíme snehový plát. To isté zopakujeme s druhým tmavým korpusom
natrieme plnkou vrch aj boky torty a necháme dobre vychladiť
vychladnutý korpus potiahneme (ja som použila MMF)
začneme so zdobením :-)
a pokračujeme :-)
a pokračujeme :-)
poprášime perleťou, aby sa "sneh" krásne ligotal
skúšala som pridať číslice, nuž takto nie :-(
... ani takto to nie je ono ...
konečne som viac-menej spokojná
v priereze - bola ozaj výborná