Tekvicový prívarok s kôprom a hovädzie na paprike



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Prívarok z tekvice: cca 1,5kg tekvice najlepšie čerstvá, ja som mala mrazenú a blanžírovanú, teda predvarenú pred mrazením, trošku oleja, hladká múka tak cca 2 lyžice, 2,5 dl mlieka, 2dl smotany, ocot, soľ, vegeta, kôpor. Hovädzie mäsko: cca 500 g hovädzieho mäsa, soľ, 1 väčšia cibuľa, olej, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, trošku mletej rasce, voda.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z oleja a múky urobím svetlú zápražku, potom pridám tekvicu, osolím a chvíľu spolu dobre miešam. Keď tekvica pustí trošku šťavy podlejem mliekom a uvarím do mäkka. Potom pridám trošku vegety, ocot a dochutím aj cukrom a soľou tak sladko - kyslo. Na zlepšenie pridám smotanu a do takto hotovej tekvice pridám kôpor.
Hovädzie na paprike: Na olej dáme pokrájanú cibuľku a jemne do ružova upražíme. Potom pridáme lyžičku mletej papriky a trošku speníme. Potom pridáme na kocky nakrájané, okorenené a osolené mäsko, trošku necháme zatiahnúť, podlejeme horúcou vodou a mäsko udusíme do mäkka. Nič viac nepotrebuje ja viem ešte do hotového pridať jeden strúčik pretlačeného cesnaku kôli chuti. Príloha: varený zemiak.