Anglický Mäsový Koláč - British Chicken Pie with Gravy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g kuracích prs, 2 balíčky lístkového cesta, 1 Mrazená zelenina, mal by byť hrach, mrkva, kukurica, ale môžete zvoliť podla chuti (aj sampiony), Gravy granule = kúpite v tescu, Koreniny = sol, čierne korenie, vegeta, možete si dochutiť aj inými, 1 Kurací bujon, 1 vajce, 1 cibula, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájanú cibuľku popražíme, pridáme kuracie prsia pokrájané na kocky, osolíme, okoreníme, ovegetovíme.
Medzitým si dáme uvariť mrazenú zeleninu do vody kde sme pridali aj bujón. Keď je zelenina hotová scedíme a vodu s bujónom si necháme. Zeleninu potom pridáme do panvice s mäsom a zalejeme bujónom ale nie celým, len toľko aby nám mäso ešte trčalo. Potom dosýpame Gravy za stáleho miešania, bude nám to hustnúť tak treba dávať pozor aby ste neusypali veľa, ja dám asi tak 2 veľké lyžice. Radšej si to nechám riedšie a nechám trochu vody vypariť. Hustota omáčky by mala byt asi táka ako keď varíte puding, možno trochu riedčia.
Potom si pripravíme a vyvalcuje lístkové cesto, len jedno a to dáme do vymastenej nádoby alebo vyššieho pekáča. Kto ma nejakú vysokú okrúhlu formu kladne môže urobiť aj v tom, alebo keramická pekáč. Ja mam jenskú misu.
Cesto musí byt vyvalcované na veľko aby nám potom kraje prevísali cez okraj nádoby. Potom do cesta prelejeme mäsovú zmes a zakryjeme polovičkou ďalšieho listového cesta. Kraje zatočíme smerom dovnútra aby nám nič nevytieklo. Popritláčame vidličkou a popicháme vrch. Vrch potrieme vajíčkom.
Trúbu sme si predhriali na 190 stupňov, pečieme v strede asi 34 - 40 minút do zlatista.
Podávame so zemiakovou kašou.

P.S: S druhej časti lístkového cesta vždy urobím nejaké koláčiky plnené lekvárom alebo sezamové tyčinky, škoda to vyhodiť.

Dobrú Chuť :o)

Pripraváme si ingrediencie
Toto je Gravy, sú to vlastne granule, ktoré sa používajú na prípravu omačky.
Dáme si variť zeleninu s bujónom.
Upražíme cibuľku a mäso, ochutíme...pozor nesolte veľa lebo Gravy je slaná, takže s mierou.
Scedíme si zeleninu a bujón.
Dáme zeleninu a bujón k mäsu, ale nie všetok bujon, len aby bolo mäso zaliate.
Pridáme Gravy, po troche a za stáleho miešania.
Ak je to velmi riedke necháme odpariť vodu.
Vyvalkame jedno cesto na velkost aby prevísalo cez nádobu.
Asi takto by to tam malo byt.
Vylejeme mäsovú zmes.
Prikryjeme druhým plátom a pozatáčame konce. Môžete na vrch urobiť nejakú čačku ako ja :o).....potrieme vajíčkom.
Do trúby ma 190 na 35 až 40 minút upiecť do zlatista.
Ta Dáááááá :o)
Nakrájame a papkáme so zemiakovou kašou.
Zbytkové lístkoví cesto = koláciky plnené lekvárom.
Zbytkové lístkové cesto = sezamové tyčinky