Špenátové listy s tofu a zemiakmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

čerstvé špenátové listy, údené tofu, zemiaky, vegeta príp. bujón, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Umytý a stoniek zbavený špenát sparíme v mierne slanej vode cca 5 minút. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, osolíme a pridáme asi 1 PL vegety. Uvaríme do mäkka. So soľou opatrne keďže aj vegeta je slaná (teda väčšinou). Zemiakom dodá krásnu farbu a príjemnú chuť, môžeme ju nahradiť bujónom. Tofu si pripravíte ako ste zvyknutí - či už vypražíte v trojobale, upečiete v rúre, alebo ako ja - osmažíte na pár kvapkách oleja na panvici. A hotovo! Je to jedlo, ktoré zaberie iba pár minút...