Nepečené čokoládovo-gaštanové minišpice



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120g mletých piškótov, 100g mletých orechov, 100g sušeného mlieka, 50g čokolády, 80g práškového cukru, 3dl vody, 2 PL umu (Amaretta) - pôvodný recept, ale keďže som s ním nebola spokojná pridala som ešte 1 vanilkový puding, 80g - 100g masla, 250g gaštanového pyré, okrem toho okrúhle piškóty podľa potreby a na čokoládovú polevu várová čokoláda a cera tiež podľa potreby

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept, ktorý som chcela vyskúšať ešte na Vianoce, ale už som nestihla, tento týždeň bola príležitosť, tak som sa na to dala, ale musím povedať, že pôvodný recept ma sklamal, musela som improvizovať, aby z toho niečo dobré vzniklo, ale nakoniec to dopadlo dobre, ináč by som sa neodvážila ho sem vložiť...:-D

Postup v obrázkoch...

Vo vodnom kúpeli si vo vode rozmiešame cukor, mlieko, um (v mojom prípade Amaretto), čokoládu a zohrievame, kým sa čokoláda a cukor nerozpustí. Keďže som si recept musela upraviť, v tejto fáze pridajte aj pudingový prášok a varte do zhustnutia.
Odstavíme z tepelného zdroje a pridáme orechy a piškótovú strúhanku.
V tejto fáze som začala imrovizovať, pretože zmes bola riedka a chuťovo nič moc. Tak som dala opäť misku nad paru, pridala som pudingový prášok a miešala som, kým sa zmes aspoň trošku nezahustila. Ak ste už puding pridali hneď na začiatku, túto fázu vypustite. Nakoniec som ešte pridala maslo na zjemnenie.
Keďže stále mi tam niečo chýbalo, pridala som do zmesi moje milované gaštanové pyré...
...a konečne z toho bola zmes na zjedenie.
Zmesou naplníme vrecúško...
...a na okrúhle piškóty sa snažíme nastriekať úhľadné špice. Zo začiatku mi to veľmi nešlo, ale chce to len cvik, je na vás, aké špice vytvoríte, ja som robila skôr mini špičky.
Vyšlo mi ich okolo sto. Dáme ich riadne schladiť, keďže v utorok ešte poriadne mrzlo, dala som ich na balkón.
Dobre stuhnuté špice namáčame do čokoládovej polevy, ktorú si urobíme rozpustením čokolády s cerou nad parou, radšej nech je hustejšia.
...