Piškótová netradičná torta s jablkovou výživou - nepečená



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

125g masla, 1ks jablkovej detskej výživy (môžeme nahradiť postrúhanými jablkami), 80g kryšt. cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 200ml smotany na šľahanie, 1 balenie piškót, 125ml mlieka, 2 ČL škorice, čučoriedky (alebo kúsky čokolády, banán, iné ovocie podľa vlastnej chuti) , tekutá čokoláda alebo Granko na dozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduchá a svieža nepečená torta (u nás najobľúbenejšia).

V miske dohladka vymiešame zmäknuté maslo, detskú výživu, cukor, citrónovú šťavu a 1ČL škorice.
Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne primiešame do pripravenej zmesi.
Inú misku (najlepšie okrúhlu – od nej závisí tvar torty) vyložíme alobalom a piškóty uložíme na dno a okraj. Piškóty ukladáme spodnou časťou dolu kvôli krajšiemu tvaru po vyklopení.
Každú piškótu pokvapkáme mliekom zmiešaným so zvyškom škorice, stačí malá kvapka, aby sa nám nerozmočili.
Vrstvíme krém a piškóty, prípadne pripravenú čokoládu a ovocie.
V našom prípade sme použili čučoriedky.
Poslednú vrstvu tvoria piškóty. Dezert prekryjeme alobalom a odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň dezert vyklopíme na tanier, dozdobíme tekutou čokoládou alebo Grankom a torta je hotová! Prajem dobrú chuť :D