Tip na dnešný večer....LASAGNE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g mletého hovädzieho mäsa
100 ml červeného vína
1 konzerva olúpaných paradajok
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja
2 lyžice múky
zväzok oregana
1 rozdrobený bobkový list
mleté čierne korenie
soľ. Bešamelová omáčka: 4 lyžice nastrúhaného parmezánu
500 ml mlieka
50 g masla (alebo tuku)
50 g múky
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška.
Ďalej: 400 g rezancového cesta (alebo plátky Lasagne - hotový výrobok)
200 g syra mozarella
tuk na vymastenie formy
1 zväzok pažítky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Olej rozpálime na panvici, pridáme mleté mäso a opečieme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a opražíme do sklovita. Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou a prilejeme červené víno. Pridáme paradajky a uvaríme hustú omáčku. Ochutíme oreganom, rozdrobeným bobkovým listom, mletým čiernym korením a osolíme. Na bešamelovú omáčku roztopíme v hrnci maslo alebo tuk a primiešame múku. Zalejeme mliekom a uvaríme hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom a ochutíme nastrúhaným syrom. Plátky Lasagne sparíme v osolenej vode 5 minút a vyberieme. Do vymastenej nákypovej formy vrstvovito ukladáme pláty cesta, mäsovú zmes a bešamelovú omáčku. Navrch dáme plátky mozarelly, dáme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 15 minút. Podávame posypané nakrájanou pažítkou.