Opitý františkán

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 6 vajec, 220 g práškový cukor, 220 g hera, 60 g hladká múka, 60 g hrubá múka, 1 1(2 lyž. kakaa, 1 ks. prášok do pečiva Plnka: marhuľový džem, 2 kompótové fľaše marhule /používam radšej broskyne/, 250 g mleté orechy, 250 g práškový cukor, 1 dcl rumu a 1 dcl šťava z kompót Čokoládová poleva: 200 g čokolády na varenie, 30 g masla, 2 lyžice oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
...toto je rodinný recept na prípravu fantastického koláčika, je z rodiny mojej polovičky a je famózne osviežujúci, posúďte samé...minimálne 2 až 3 krát do roka ho musíme urobiť...ak stíhame popri inom pečení..
 |
...heru poriadne do hladka vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridáme oddelené žĺtka a poriadne vyšľaháme s herou a cukrom do hladučkej našľahanej peny |
 |
...postupne do takejto hmoty pridáme kakao, zmiešanú múku s práškom do pečiva a na záver pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.. |
 |
...pridáme sneh z bielkov a len z ľahka ho zamiesame do maslovej hmoty...trocha prevzdušníme a vylejeme na papierom na pečenie vyložený plech a upečieme pri cca 165 st. cca 20 až 30 minút treba odsledovať...kontrolujeme špajlou /počas pečenia vrchná časť cesta bublinkuje, nakoľko je tam veľa toho tuku ale netreba sa ľakaj je to tak ako má byť ...len pre info/ |
 |
...pripravíme si ingrediencie na plnku...takže orechy zmiešame spráškovým cukrom, broskyne dáme odkvapať a nakrájame na tenké plátky |
 |
...takže vychladený koláč potrieme marhuľovým džemom, poukladáme nakrájané broskyne |
 |
...posypeme orechovou zmesou rovnomerne a začneme jemne pokvapovať celý plech s plnkou aby neostalo žiadne miesto suché rumom zmiešaným s kompótovou šťavou v pomere 1:1 |
 |
...celé zaliate rumovo-kompotovou šťavou...a všetko potrebiem rotopenou čokoládovou polevou nad parou |
 |
...poliaty čokoládovou polevou a ozdobený striebornými guličkami...a servírujeme a papame..najlepšie chutí odstatý aspoň 24 hodín v chladničke ale pre nedočkavcou ako sme my chutí hneď po zaschnutí čokolády xixixi |
 |
...hotové mlsáme...absolútne fámozny koláčik |