Mäso "pre každý prípad"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg kuracieho alebo bravčového mäsa, 2PL worcestrovej omáčky, 2PL sójovej omáčky, 2PL maggi, 2PL solamylu, 3PL oleja, 3 vajcia, 1 nastrúhaná cibuľa, 1ČL kari, 1ČL chilli, 1ČL cukru, 1ČL vegety, 3 feferónky. Toto je pôvodný recept, ale ja suroviny dopĺňam podľa toho, čo doma máme alebo podľa toho, kto to bude konzumovať. Pre deti rozhodne niektoré ingrediencie vynecháme...

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso nakrájame na dlhé a tenučké rezance a dobre premiešame s ostatnými surovinami. Dáme do uzatvárateľnej nádoby, v chladničke vydrží dva týždne. Výhodou je, že vždy máme poruke jedlo, ktoré je hotové za pár minút, keď nás prekvapí návšteva alebo keď chlapi zostanú bez nás. Spôsobov prípravy je viac. Opečieme potrebné množstvo (nemusíme urobiť všetko naraz) prudko na panvici, je to hotové veľmi rýchlo. Môžeme do neho pridať rôznu zeleninu - je dobrá aj hotová čínska mrazená zmes, robila som to aj s čínskou kapustou a zelenou paprikou...
Prílohou môže byť tiež čokoľvek - hranolky s tatárskou omáčkou, ryža, bageta, môžeme ním plniť čerstvé žemle...