
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Piškót: 3 vajcia, koľko vážia vajcia, toľko práškového cukru a polohrubej múky, 6 PL horúcej vody. Krém: 250 g kyslej smotany, 500 g Mascarpone, 2 x šľahačka Rama Cremefine, práškový cukor podľa chuti. Okrem toho potrebujeme rozpustnú kávu, likér Amaretto, piškóty, broskyňový kompót, strúhanú čokoládu na posyp, broskyňový džem.
POSTUP PŘÍPRAVY
Žĺtka šľaháme s cukrom a vodou. Až pena zhustne a cukor sa rozpustí, tak striedavo pridávame múku a sneh z vyšľahaných bielkov . Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180 C. Alebo upečieme piškót podľa vlastného osvedčeného receptu.
Krém pripravíme tak, že mascarpone vyšľaháme s kyslou smotanou a cukrom. Šľahačky vyšľaháme do tuha, ak použijeme klasickú šľahačku, tak pridáme stužovače šľahačky. Cca tretinu šľahačky vmiešame do mascarponovej hmoty a túto hmotu potom pridáme k ostatnej vyšľahanej šľahačke a chvíľku ešte šľaháme, až máme krásny nadýchaný krém. Piškótu potrieme broskyňovým džemom, naukladáme piškóty, ktoré sme vykúpali v káve s likérom Amaretto a natrieme polovicou krému. Znovu naukladáme namočené piškóty, necháme si medzi nimi medzery a do nich vkladáme nakrájané zavárané broskyne. Zalejeme zvyšným krémom, uhladíme povrch a posypeme strúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Nechala som sa inšpirovať u www.raduzyrecepty.com, ale jej pôvodný recept som upravila.