Ražniči



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové pliecko, zemiaky, klobáska, slanina, cibuľa, koreniny: soľ, vegeta, čierne ml. korenie, drvená rasca, sladká, štipľavá červená paprika, korenie na pečené zemiaky

POSTUP PŘÍPRAVY

Klasický postup prípravy ražniči, keď na spajdlu napichujeme zemiaky, klobásku, slaninu, cibuľu pozná asi každý. Tento recept, keď všetky suroviny nakrájame na kocky, zmiešame, necháme chvíľu postáť a potom pečieme v alobale na 200 stupňoch cca 1,5 hodky kým masko nie je makké ma naučil môj nebohý svokor a je v porovnaní s klasikou oveľa chutnejší aj keď na pohľad možno nevypadá lákavo. Chute všetkých surovín dokopy sa zmiešajú a tým je papaníčko chutnejšie a makké, nevysušené ako pri klasickom postupe. A šetrí nám čas keď sa nemusíme zabávať s napichovaním na špajdľu :) Ako príloha je výborná kyslá uhorka alebo kyslá kvasená kapustička. Vyskúšajte, prajeme vám dobrú chuť.

Klasický postup prípravy ražniči.
Vylepšená verzia ražniči. Všetky suroviny nakrájame na kocky, pridáme koreniny podľa chuti. Zabalíme do alobalu a v predhriatej rúre pečieme cca 1,5 hodky podľa druhu použitého maska.