Hubový nákyp



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150 g šampiónov, 1 cibuľa, 100 g varenej šunky (použila som zbytky udeného mäsa), 1 lyžica maska, 1 lyžica rajčinového pretlaku, 1 lyžica hladkej múky, 100 ml smotany, 50 ml bieleho vína, soľ, mčk, 2 vajcia, 100 g kyslej snotany, 80 g bieleho jogurtu, 1 lyžica vínneho octa, bazalka, 1 strúčik cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept mám z časopisu Chvíľka pre teba. Jeho vyskúšanie som dlho odkladala, moc som tomu receptu nebola naklonená, ale muž ma presvedčil na jeho vyskúšanie. Môžem povedať, že to bola mňamka.

Šampióny, cibuľu a šunku (u mňa to bolo udené mäaso) pokrájame na drobno. Ošúpeme si aj 1 strúčik cesnaku.
Na panvici rozohrejeme maslo, opražime cibuľu a neskôr pridáme cesnak.
Pridáme šampióny, šunku a krátko ich opražíme.
Primiešame pretka a dusíme asi 4 minúty.
Šampóny zaprášime múkou, prilejeme smotanu, biele víno, posolíme a okoreníme. Privedieme do varu, varíme cca 3 minúty a odstavíme.
Do vlažnej omáčky pridáme žltka a necháme vychladnúť.
Z bielkov vyšľahíme tuhý sneh a vmiešame do vychladnutej hmoty.
Dáme do jenskej misy a pečieme cca 3 minút pri teplote 170 stupňov. Omáčku si pripravíme: vyšľaháme kyslú smotanu, biely jogurt, vinný ocot, pridáme soľ, mčk a bazalku.