Uralský zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tmavé cesto:200 g práškový cukor,250 g hladkej múky, 200 g palmarin, 2 žltky, 1 lyžica kyslej smotany, 2 lyžice kakaa Svetlé cesto: 500 g hladkej múky, 200 g práškový cukor, 200 g palmarin, 1 kypriaci prášok, 1 vajce, Džem, orechy Krém: 1l mlieka, 200 g cukru, 1 vanilkový cukor, 3 ks Zlatý krém v prášku Čokoládova poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tmavé cesto spracovať, rozdeliť na 3 časti každú osobitne dať do sáčku a do mrazničky.\r\nSvetlé cesto rozdeliť na 3 časti, každú rozvaľkať, potrieť džemom, posypať mletými orechmi a postrúhať tmavé cesto. Dáme na silikónovú podložku alebo na vymastenú opačnú stranu plechu upiecť. Nie dlho aby sa nevysušil priveľmi. Upečené, vychladnuté pláty spojíme krémom a polejeme čokoládovou polevou. Krájame najlepšie na druhý deň, aby koláč zmäkol.

Takto vyzerá upečený plát cesta.
Suroviny na krém.