včerajší chlebík z ETY Siesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

múka T-650, celozrnná múka, vločky, otruby, droždie, soľ, cukor, rasca, ľanové semiačka, olivový olej, ocot, program sprint
používam pohárik a odmerku dodané k Ete siesta
voda - plastový pohárik
cukor - väčšia odmerka
soľ - menšia odmerka

POSTUP PŘÍPRAVY

tak, ako pridávam do korýtka na pečenie:
ca 1/2 čerstvého droždia (3/4 bal. sušeného), 4 dl teplej vody, 1/2odmerky cukru
400g múky T-650, 200g celozrnnej pšeničnej múky, 1,5 odmerky soli, celá rasca, ľanové semiačka podľa chuti, 4 PL olivového oleja, 1,5 PL kvalitného octu (dávam Gurmen), za hrsť ovsenných alebo hocijakých iných vločiek a otrúb.
ak sa pri miesení zdá, že cesto je príliš riedke, prisypeme podľa potreby základnú múku.
z tohto množstva vyjde ca 1kg bochník
doba pečenia ca 2 hod.