IDEÁL*** KOKOSKY - zvonku tvrdé, zvnútra makučké, krásne držia tvar, rýchle pečenie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tak toto je moj obľúbený overený receptoš, ktorý nikdy nesklame. Veľa krát v minulosti som piekla kokosky podľa roznych receptov a raz boli ako skalky, raz sa lepili, raz ani po hodine sušenia v rúre nie a nie sa usušiť, raz sa mi "rozcapli" hneď na plechu, raz prisladké..... ale tieto sú -aspoň podľa mňa IDEÁL. Potrebujeme: 5 bielok, 320g prášk. cukru a 170 g kokosu

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielka poriadne vyšľaháme na pevný sneh, do ktorého vareškou vmiešame cukor. Misku so zmesou postavíme do vodného kúpeľa /do hrnca dáme vodu, postavíme na sporák, keď začne jemne vrieť položíme na hrniec misku/ a POCTIVO ŠĽAHÁME asi 10 min. Vyšľahaná masa musí byť hladká, leská, hustáááá- konzistencie, keď povytiahneme mixér, musí ostať poňom tvar. Keď máme hotovo, odstavíme, necháme chviločku /5 min/ vychladnúť a vsypeme kokos, zamiešame.
Rúru si rozohrejeme na 150 stupňov, za pomoci malej lyžičky a prsta kladieme kopky na plech -na papier na pečenie. Kopky kladieme vedľa seba. NEZMENIA TVAR ANI VEĽKOSŤ a pečieme 15-18 minút, kým nezačnú končeky ružovieť. Necháme vychladnúť a veľmi dobre SCHOVÁME, aby sme nemuseli do vianoc piecť ďalšiu várku.