Krémeš od Vierky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 liter vody
2 balíčky Zlatého klasu
2 balíčky vanílkového cukru
20 dkg práškového cukru spolu uvariť na hladký krém. Nechať vychladnúť
Potom vyšlahať 9 bielkov a zľahka zmiešať s vychladnutým pudingovým krémom.

2 tégliky šlahačky
2 stužovače šlahačky
2 PL práškového cukru spolu vyšlahť.

Cesto na krémeš
10 dkg hladkej múky
1 Palmarin – spolu zmiesiť
20 dkg hladkej múky
1 žĺtok
1 PL octu a trošku soli, trošku vlažnej vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Obe cestá spracovať a potom zložiť 3 x rozvaľkať. Rozdeliť na 2 časti, ktoré na opačnom plechu zvlášť upečieme.
Horné cesto za tepla pokrájať na kocky.Spodné dať do plechu a naliať pudingový krém za horúca a po vychladnutí dať šlahačkový krém a potom poukladať na kocky pokrájané II. cesto. Vrch možno poliať čokoládou . Nechať vychladnúť, aby krém stuhol.