Pečené zemiaky s rozmarínom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

INGREDIENCIE: menšie až stredne veľké zemiaky, olivový olej, horčica, rozmarín (najlepšie čerstvý), hrubozrnná soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP:
1. Zemiaky v šupke umyjeme a dáme variť v osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a necháme ich vychladnúť. Každý zemiak potom do kríža narežeme.
2. Plech vymastíme olivový olejom a poukladáme naň nakrojené zemiaky.
3. V miske zmiešame 3-4 lyžice olivového oleja s 2-3 lyžicami horčice. Touto zmesou potom zemiaky polejeme. Nakoniec ich dochutíme čertvým rozmarínom (ak nemáme, poslúži aj sušený) a posypeme hrubozrnnou soľou.
4. Pečieme v rúre zohriatej na 220°C cca 15 min, môžeme zapnúť aj funkciu gril.
5. Podávame teplé s kyslým mliekom alebo nejakým smotanovo-cesnakovým dipom - kto má ako rád.

POZNÁMKA:
skvelú chuť zemiakom dodá aj slanina - stačí na každý zemiak dať plátok dobrej slaninky a dobrota je zaručená.