Vynikajúce kuracie prsia s chilli a cesnakom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 plátky kuracích pŕs, 1 chilli papričku, 5 strúčikov cesnaku, 180ml smotany na varenie, 250ml bieleho vína, 2p.l. prepusteného masla, soľ, korenie,

POSTUP PŘÍPRAVY

Chcela by som sa s vami podeliť o jeden z mojich obľúbených receptov, ktorý je rýchly a chutný. Ako prílohu k tomuto jedlu sú najlepšie opekané zemiaky/hranolky, no pokiaľ máte radšej ryžu tak stačí zvýšiť pomer smotana a víno aby ste mali viac omáčky ,) A tu je teda samotný postup :

1.) kuracie prsia si umyjeme, naklepeme osolíme a okoreníme
2.) cesnak nakrájame na drobno, chilli papriku umyjeme, prekrojíme a odstránime jadierka a taktiež
nakrájame najemno
3.) na panvici si rozpustíme maslo a speníme na nej chilli a cesnak
4.) plátky mäska opekáme na panvici na chilli a cesnaku zhruba 7-8 min. z každej strany na miernom ohni
5.) keď už bude mäso podľa vašej chuti opečené podlejeme to vínom a smotanou
6.) na miernom ohni varíme zhruba 10 min. kým nám omáčka nezhustne

Pokiaľ sa stane že sa vám zdá jedlo príliš pikantné, môžete použiť len cesnak a chilli z receptu vypustiť. Dnes som spravila to isté pretože chilli som nemala a vonku tak sneží že sa mi nechcelo vyjsť z domu :D Ale chutí to skvele aj bez chilli :)
Prajem dobrú chuť!!!