Hruškovo - karamelový tatin



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 6 väčších hrušiek * 2 kyslé jabĺčka * 80g masla * 80g krupicového cukru * lístkové cesto

POSTUP PŘÍPRAVY

* maslo roztopíme na panvici * na maslo dáme osminky olúpaných jabĺk a trošku ich opečieme * na jabĺčka nasypeme cukor, pridáme osminky olúpaných hrušiek a necháme chvíľku karamelizovať do zlatohneda * keď už ťahavý výpek pomaličky bublinkuje, preklopíme ovocie aj so šťavou do formy na koláč * ovocie rozložíme vejárovito po celom dne (jabĺčka dávame rovnomerne medzi hrušky, oživia a osviežia chuť koláčika) * lístkové cesto položíme voľne na jabĺčka, na okrajoch pozakladáme a utesníme * do cesta spravíme dostatok dierok aby pri pečení mohla unikať para * pečieme 18 - 23 minút v rúre predhriatej na 220 st. * jemne zlatohnedý koláčik necháme voľne trochu vychladnúť a ešte teplý ho preklopíme do nádoby s vyšším okrajom

takto pekne to vyzerá pred preklopením ,-)