Mäkké medovníčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g hladkej múky, 140 g práškového cukru, 6 dkg Palmarínu, 2 celé vajcia, 2 polievkové lyžice medu, 2 kávové lyžičky sódy bicarbóny, 1 kávová lyžička perníkového korenia

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny spolu zmiešame a dobre vypracujeme cesto, ktoré dáme v mikrotenovom sáčiku na 2 dni do chladničky. Potom cesto rozváľame na 0,5 cm plát a vykrajujeme rôzne tvary medovníčkov. Pred pečením medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ich ozdobiť orechom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatova.Po vychladnutí sú medovníčky mäkké. Uložíme ich do plechovej nádoby a priložíme k nim krajec chleba. Keď chlieb stvrdne, vymeníme ho za nový. Sú výborné.

Krásne nabehli a pečieme do zlatista
takto vyzerajú po upečení, ja ich bielkovou polevou nezdobím, lebo deti to nemajú radi